mollienl/ideal-php

This package is not installable via Composer 1.x, please make sure you upgrade to Composer 2+. Read more about our Composer 1.x deprecation policy.
This package is abandoned and no longer maintained. The author suggests using the mollie/mollie-api-php package instead.

Mollie iDEAL module voor PHP

v1.18 2013-09-25 08:37 UTC

This package is auto-updated.

Last update: 2019-03-05 08:24:14 UTC


README

Mollie

Mollie iDEAL API Build Status

Gebruik iDEAL zonder vaste kosten of procedures. Direct betalingen per iDEAL ontvangen via onze API.

Wat heeft u nodig?

Om de iDEAL koppeling te testen heeft u de volgende gegevens nodig:

 • Uw Mollie partner ID: wanneer u bent ingelogd vindt u deze op de Accountgegevens pagina.
 • Een actief websiteprofiel waar de betalingen aan gekoppeld worden.
 • Om daadwerkelijk iDEAL betalingen te kunnen ontvangen dient iDEAL eerst geactiveerd te worden voor uw account. U kunt dit doen door de benodigde informatie aan ons te leveren via de Diensten pagina.

Installatie

De API-code installeren gaat het makkelijkst met Composer. Een voorbeeld van de composer.json om deze API in uw project op te nemen:

{
  "require": {
    "mollienl/ideal-php": "1.0.x-dev"
  }
}

U kunt ook handmatig alle bestanden downloaden en deze dan zelf aan uw website toevoegen.

Hoe werkt de API?

Om een iDEAL-betaling te realiseren moet u een aantal stappen doorlopen. Deze stappen zijn als volgt:

 • U vraagt bij onze API de lijst van banken op en laat uw klant haar bank kiezen.
 • U vraagt bij onze API een betaling aan op uw partner_id voor de gekozen bank en het bedrag. U slaat de teruggekregen informatie op en stuurt uw klant naar de URL die ook in het antwoord op de aanvraag van de betaling zit.
 • De API meldt zich na de betaling op de achtergrond bij een door u opgegeven url, waarna u de betaling controleert en dit resultaat bewaart.
 • Wij sturen nu de klant naar een door u opgegeven URL, zodat hij uw winkel weer inkomt. U toont de klant op die URL een melding dat het gelukt is, of dat het niet gelukt is en u verwerkt eventueel de order.

Onze API werkt middels HTTP requests. Wanneer u een HTTP request naar onze server stuurt, kunt u met behulp van POST of GET variabelen de waarden meesturen. De a-variabele wordt gebruikt om de API in een bepaalde 'mode' te zetten. We behandelen nu de aanroepen en antwoorden van bovengenoemde stappen.

Testmode

Bij de eerste stap haalt u de lijst van actieve banken op die op dit moment iDEAL-betalingen ondersteunen. Als u betalingen wil testen, zonder daadwerkelijk een betaling uit te voeren kan dit door de 'testmode' aan te zetten. U krijgt dan een extra bank in deze lijst terug om te testen, namelijk de "TBM Bank" (a.k.a. "The Big Mollie Bank"). Bij stap 3 moet u dan (vanwege extra veiligheidsmaatregelen) ook een extra parameter 'testmode=true' meesturen om aan te geven dat het om een testbetaling gaat, welke u na het live gaan van uw product weer moet verwijderen.

Op de instellingen-pagina kunt u de iDEAL-testmode aan en uit te zetten.

Ondersteunde betaalmethodes

iDEAL

Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk uw online aankopen afrekenen. iDEAL is het systeem dat u direct koppelt aan uw internetbankierprogramma bij een online aankoop. Via Mollie is iDEAL gemakkelijk aan te sluiten zonder de gebruikelijke technische en administratieve rompslomp. Mollie geeft u op ieder moment toegang tot uw transactieoverzichten en andere statistieken. Tevens is het mogelijk per e-mail of SMS een notificatie te ontvangen bij elke gelukte betaling. Mollie is hierdoor dus een perfecte partner op het gebied van iDEAL en is het dan ook niet verbazingwekkend dat Mollie ondertussen op meer dan 20.000 websites iDEAL-betalingen mag verzorgen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een probleem met deze module

Neemt u alstublieft contact op met info@mollie.nl voor ondersteuning.

Waarom bevat de module een lijst van rootcertificaten

Op sommige servers is de lijst met rootcertificaten niet aanwezig of gedateerd. Hierdoor werkt SSL communicatie met Mollie soms niet. De module bevat daarom de rootcertificaten die nodig zijn om veilig met Mollie te communiceren. Deze worden alleen gebruikt wanneer het communiceren met de al geïnstalleerde certificaten niet mogelijk is.

Licentie

Wij maken gebruik van de BSD (Berkeley Software Distribution) License. Copyright (c) 2012, Mollie B.V.

Support

W: www.mollie.nl E: info@mollie.nl T: +31 20 - 612 88 55

Powerd By Mollie