canberkdeniz95/yii2-130201092

Yii2 Players Module

dev-main 2021-01-20 19:32 UTC

This package is not auto-updated.

Last update: 2024-07-04 11:33:48 UTC


README

yii2-130201092

Öncelikle bilgisayarınızda vagrant ve VM kurulu olmalıdır. https://www.vagrantup.com/ ve https://www.oracle.com/tr/virtualization/virtualbox/ sitelerinden kurulum yapabilirsiniz.

Adım 1 yiisoft/yii2-app-advanced kurulumu. konsola "cd /var/www/" yazdıktan sonra "composer create-project --prefer-dist yiisoft/yii2-app-advanced advanced" yazarak kurulumu gerçekleştiriyoruz.

Adım 2 Github linki ile clone çekme konsola /var/www/advanced uzandıtında "composer require --prefer-dist canberkdeniz95/yii2-130201092 "dev-main" "

Adım 3 advanced/backend/config/main.php içerisinde 'modules' -> 'content' altında 'players' => 'canberkdeniz95\players\module' yazmamız lazım.

Adım 4 moduledeki migrations dosyası içinde bulunan .php uzantılı dosyaları advanced/console/migrations ın içerisine kopyalayıp konsolda "migrate up" komutunu çalıştırıyoruz.Böylelikle veri şemalarımız elde edilmiş oluyor.

Adım 5 "vagrant up" komutunu çalıştırarak makinemizi ayağa kaldırıp aşağıdaki görüntülere ulaşabiliyoruz.

Module Görüntüleri

1-http://advanced/backend/web/index.php?r=players/players/index linkinden oyuncuların tablosuna erişiyoruz.Bu ekranda oyuncu ekleme/silme/güncelleme işlemleri yapılabiliyor.

Screenshot

2-http://advanced/backend/web/index.php?r=players/teams/index linkinden takımların tablosuna erişiyoruz.Bu ekranda takım ekleme/silme/güncelleme işlemleri yapılabiliyor.

Screenshot

3- ve son olarak http://advanced/backend/web/index.php?r=players%2Ftransfer%2Findex linkinden transfer işlemini gerçekleştirebiliyoruz.

Screenshot

4- Transfer işlemi oyuncunun hangi takımdan hangi takıma transfer olacağını ve bunun sonucunda oyuncunun takımının değişmesini sağlamaktadır.İşlem gerçekleştikten sonra tekrar http://advanced/backend/web/index.php?r=players/teams/index linkine giderek oyuncunun takımının değiştiği görülebilir.